Hlavní obsah

Zahozená penalta z finále LM bude Terryho strašit do konce života

LONDÝN

Kapitán Chelsea John Terry prohlásil, že zahozená penalta v rozstřelu finále Ligy mistrů s Manchesterem United ho bude strašit do konce života. Kdyby ji anglický fotbalista proměnil, mohl se jeho klub radovat z triumfu v prestižní soutěži.

Článek

"Stále si tu chvíli v hlavě opakuji. Spal jsem kvůli tomu jen pár hodin a vždycky když vstávám, tak doufám, že to všechno byl jen špatný sen," citovala Terryho agentura Reuters. "Hrozně mě to mrzí, protože jsem fanoušky, spoluhráče, rodinu a přátele připravil o možnost být evropskými šampióny," dodal anglický reprezentant.

Zápas v Moskvě skončil po základní hrací době a prodloužení 1:1 a Terry nastupoval k penaltě za stavu 4:4. Pokud by ji proměnil, Chelsea by slavila triumf v Lize mistrů. Kapitán londýnského klubu ale při střele podklouznul a trefil jen tyč. United nakonec v rozstřelu zvítězili 6:5.

"Šel jsem k míči a věděl jsem, že to můžu všechno rozhodnout. Co následovalo, mě bude strašit do konce života. Nechal jsem všechny na holičkách a to mě štve úplně nejvíc," prohlásil Terry.

"Díval jsem se na to pak v televizi a stále nemohu uvěřit tomu, že jsem uklouznul," řekl sedmadvacetiletý stoper, který se po skončení zápasu na hřišti rozbrečel. "Nestydím se za to. Rok co rok se moc snažím vyhrát Ligu mistrů a tohle byla spontánní reakce. Každý ví, že do hry dávám celé srdce," dodal.

Reklama

Související témata: