Hlavní obsah

Kouč Eriksson u fotbalistů Manchesteru City skončil

MANCHESTER

Slavný švédský trenér Sven-Göran Eriksson podle očekávání dál nepovede fotbalisty Manchesteru City, kteří obsadili v anglické lize deváté místo. Vedení klubu v pondělí oznámilo, že bývalý kouč anglické reprezentace končí ve funkci po vzájemné dohodě.

Článek

Od majitele Manchesteru City Tchaksina Šinavatry se Eriksson podle britských médiích dozvěděl, že se s ním do budoucna nepočítá, už v dubnu ještě před koncem sezóny.

Jeho nástupcem by se mohl stát současný kouč Blackburnu Mark Hughes, jenž dostal od vedení svého klubu povolení jednat s představiteli City. Bývalý velšský fotbalista hrál dlouhá léta za konkurenční Manchester United, s nímž získal dva mistrovské tituly.

Renomovaný Eriksson přišel do klubu loni v létě a měl smlouvu až do roku 2010. "Užil jsem si to tady a děkuji hráčům, fanouškům i všem v klubu za podporu," uvedl šedesátiletý trenér, který nenavázal na své úspěchy z minulých angažmá v Laziu a AS Řím, Sampdorie Janov a Benfice Lisabon.

Po mimořádně úspěšném vstupu do Premier League se klubu přestalo dařit a v příští sezóně si zahraje Pohár UEFA jen díky úspěchu v soutěži fair play.

Ještě před Hughesem byl podle spekulací kandidátem na trenérské místo v Manchesteru City Brazilec Luiz Felipe Scolari, který se připravuje s portugalskou reprezentací na mistrovství Evropy. Švédský kouč je oproti tomu hlavním kandidátem na funkci trenéra fotbalistů Mexika.

Reklama

Související témata: