Hlavní obsah

Gascoigne byl letos podruhé umístěn do léčebny

LONDÝN

Někdejší slavný fotbalista Paul Gascoigne letos už podruhé skončil v psychiatrické léčebně. Dvaačtyřicetiletý "Gazza" byl v neděli v anglickém městě Hemel Hempstead zadržen policií a na základě zákona o duševním zdraví umístěn do léčebny.

Foto: sporting-heroes.net

Paul Gascoigne

Článek

"Zavolali nás v neděli kolem půl jedné kvůli muži, který vypadal nemocně a byl velmi rozrušený. Hlídka ho poté převezla do nemocnice, aby mohl být vyšetřen. Nakonec byl zadržen na základě zákona o duševním zdraví," řekl mluvčí policie v Hemel Hempsteadu. Podle agentury AP jde o Gascoigna.

Zákon o duševním zdraví umožňuje hospitalizování osoby proti její vůli. Člověk může být zadržen maximálně na 72 hodin a během nich musí být vyšetřen lékařem, který spolu s úřady rozhodne o dalším postupu.

Někdejší anglická hvězda byla policií do léčebny umístěna poprvé letos v únoru, když dostala záchvat zuřivosti v hotelu Hilton v Gatesheadu. V nemocnici tehdy strávil Gascoigne čtrnáct dnů.

Začátkem května mu navíc policie podle listu The Sun zabránila v jednom z londýnských hotelů v pokusu o sebevraždu, když se bývalý záložník chtěl ve vaně podřezat nožem.

Gascoigne v kariéře nastupoval mimo jiné za Newcastle, Tottenham, Lazio Řím a Glasgow Rangers. Za anglickou reprezentaci odehrál 57 zápasů a patřil k největším hvězdám své generace. Kariéru i život mu však zničila závislost na alkoholu, ze které se nikdy nedokázal vyléčit.

Reklama

Související témata: