Hlavní obsah

Chelsea nabízí Atlétiku Madrid 55 miliónů eur za útočníka Agüera

LONDÝN

Vedení londýnské Chelsea chce posílit svůj kádr o některou z největších fotbalových hvězd. Nyní se pokouší získat mladého argentinského útočníka Sergia Agüera z Atlétika Madrid. Nabídla za něj astronomických 55 miliónů eur (asi 1,4 miliardy korun), což je hodnota výkupní klauzule ve smlouvě dvacetiletého kanonýra, který by se tak zařadil mezi pět nejdražších hráčů historie.

Článek

Chelsea letos nezískala ani jednu trofej, třikrát skončila druhá: v lize, Anglickém poháru i Lize mistrů. Vedení klubu v čele s majitelem Romanem Abramovičem po sezóně odvolalo trenéra Avrama Granta, nového lodivoda však ještě nemá.

Stejně tak hledá výraznou posilu do kádru, do kterého patří také český reprezentační brankář Petr Čech. Podle španělských médií a internetového serveru goal.com se jí však pravděpodobně nestane ani Agüero, který údajně nabídku Chelsea odmítl.

Agüero hraje v Atlétiku Madrid od roku 2006. V jeho dresu stihl odehrát 75 zápasů, v kterých nastřílel 26 branek, z toho 19 v uplynulé sezóně, díky čemuž se stal třetím nejlepším střelcem španělské ligy. Před rokem byl hlavní hvězdou argentinské reprezentace při triumfu na mistrovství světa do 20 let, v jehož ve finále pomohl porazit české mladíky. Byl také vyhlášen nejlepším mladým hráčem světa za rok 2007

Reklama