Hlavní obsah

Manchester City doufá, že získá Ronaldinha

V posledních desetiletích nepříliš úspěšný anglický klub Manchester City se snaží získat nejlepšího fotbalistu světa za rok 2004 Ronaldinha. Prezident manchesterského klubu Garry Cook v neděli řekl BBC, že věří, že slavného Brazilce od příští sezóny přivítá na svém stadionu.

Článek

Osmadvacetiletý Ronaldinho je na odchodu z Barcelony, kde má za sebou katastrofální sezónu, během níž odehrál jen 13 ligových zápasů v základní sestavě. Proto představitelé City doufají, že by míčový kouzelník mohl chtít oživit svou kariéru v relativně menším klubu, kde by nebyl tolik na očích.

"Máme své lidi v Brazílii. Neříkám, že jsme nějak blízko dohodě, ale Ronaldinho chce ještě všem ukázat, že je jedním z nejlepších fotbalistů na světě," uvedl Cook. "Fanoušci Manchesteru City by ho určitě rádi viděli hrát za nás a já v sobě chovám naději, že se to podaří," dodal prezident klubu, jenž v uplynulé sezóně Premier League skončil na devátém místě a díky soutěži fair play bude hrát v příštím ročníku Pohár UEFA.

Prodej údajně komplikuje i hráčův zdravotní stav

V klubu, který vlastní někdejší thajský premiér Tchaksin Šinavatra, po jedné sezóně ve funkci skončil známý švédský kouč Sven-Göran Eriksson, jehož v pondělí nahradil bývalý velšský reprezentant Mark Hughes.

Brazilský mistr světa z roku 2002 Ronaldinho už se v minulých týdnech málem stal hráčem AC Milán, s nímž se dohodl na smlouvě, ale z transferu nakonec sešlo. Barcelona a AC se neshodly na odstupném, protože milánský klub nabídl 20 miliónů eur, což byla asi polovina toho, co požadovali Katalánci.

Prodej údajně komplikuje i Ronaldinhův špatný zdravotní stav. Osmadvacetiletý hráč má prý vážné, ale nespecifikované problémy, nicméně proslýchá se, že většinu zranění si vymyslel.

Reklama

Související témata: