Hlavní obsah

Podle Mutua je za jeho kokainovou aférou spiknutí

Za kokainovou aféru Adriana Mutua během angažmá v Chelsea může podle fotbalisty spiknutí proti jeho osobě. Rumunský reprezentant prohlásil, že za celou aférou z roku 2004 stojí někdo, kdo ho chtěl z klubu vyštípat.

Článek

"Někomu jsem byl nepohodlný, někdo z Chelsea se mě chtěl zbavit," řekl agentuře AP Mutu, když na mistrovství Evropy ve Švýcarsku a Rakousku poprvé komentoval rozhodnutí FIFA. Podle něj musí Chelsea za pozitivní test z roku 2004 zaplatit odškodné 12 milionů eur (zhruba 294 miliónů korun).

Podle slov fotbalistova právníka Cristiana Sarbua se Mutu hodlá proti pokutě odvolat u civilního soudu a dokud nevyčerpá všechny zákonné prostředky, nezaplatí ani euro.

Devětadvacetiletý útočník přišel do Chelsea z Parmy v roce 2003 za 15 miliónů liber a o rok později měl pozitivní test na kokain. Poté co za doping dostal sedmiměsíční trest, Chelsea ho v říjnu 2004 propustila a žádala od něj kompenzaci osm miliónů liber. V neprospěch Mutua loni v květnu rozhodl i arbitrážní soud CAS v Lausanne s tím, že výši pokuty má stanovit FIFA.

Reklama

Související témata: