Hlavní obsah

Fotbalisty Blackburnu povede pravděpodobně Ince

BLACKBURN

Bývalý slavný záložník Paul Ince by se podle rozhlasové stanice BBC měl stát novým trenérem Blackburnu, sedmého týmu uplynulé sezóny anglické fotbalové ligy. Lavička Rovers se uvolnila začátkem června, když úspěšný kouč Mark Hughes přijal nabídku konkurenčního Manchesteru City. Majitel Blackburnu John Williams uvedl, že podle jeho mínění bude vše jasné koncem týdne, kdy klub nového trenéra představí.

Článek

O uvolněný post měla zájem řada kandidátů, ale čtyřicetiletý Ince, který ještě před rokem odehrál ligový zápas za Macclesfield ve čtvrté nejvyšší anglické soutěži jakožto hrající trenér, je největším favoritem. Vedle něj jsou dalšími adepty bývalý kouč anglické reprezentace Steve McClaren či Sam Allardyce, jehož v lednu propustil Newcastle.

Ince si stihl rychle vydobýt uznání poté, co dokázal Macclesfield v ročníku 2006/07 zachránit v soutěži navzdory velmi svízelné situaci, v níž tým přebíral. Koncem června minulého roku ho získal Milton Keynes a bývalý anglický reprezentant dovedl své svěřence k prvnímu místu a postupu do třetí ligy. Navíc byl Ince třikrát v sezóně zvolen Trenérem měsíce.

Reklama

Související témata: