Hlavní obsah

Obránce Clichy prodloužil smlouvu s Arsenalem

LONDÝN

Talentovaný francouzský obránce Gael Clichy v pátek podepsal nový dlouhodobý kontrakt s londýnským Arsenalem. Dvaadvacetiletý člen širšího kádru reprezentace galského kohouta tak ukončil spekulace z posledních dnů, že by mohl posílit Barcelonu.

Článek

Délka nové smlouvy nebyla oficiálně zveřejněna, Clichy si však vynikajícími výkony v dresu Gunners z poslední sezóny, kdy se stal pevným článkem základní sestavy, vysloužil podle informací médií čtyřletý kontrakt.

Svou oddanost klubu dal Clichy najevo nedávným prohlášením, že by chtěl jít ve stopách krajanů Patricka Vieiry či Thierry Henryho. "Mám jasno v tom, že chci zůstat v Arsenalu a chtěl bych tu mít takovou kariéru, jako měli Vieira nebo Henry. Rád bych zůstal mnoho let a nechal za sebou svou stopu. Jsem v Londýně pět let. A když vše půjde dobře, zůstanu přinejmenším ještě dalších osm," prohlásil Clichy.

Rodák z Toulouse odehrál 49 z celkem 58 zápasů Arsenalu v celém ročníku, což je nejvíce ze všech svěřenců Arséna Wengera. Vysloužil si také místo v Týmu roku voleném Asociací profesionálních fotbalistů. Od roku 2003, kdy přestoupil z Monaka, má na kontě již 146 startů za Arsenal ve všech soutěžích.

Reklama

Související témata: