Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Blackburnu se stal Paul Ince

LONDÝN

Bývalý anglický reprezentant Paul Ince se stal novým trenérem fotbalistů Blackburnu. Čtyřicetiletý kouč na lavičce celku z Premier League nahradí Marka Hughese, který na začátku června odešel do Manchesteru City. Ince se stal prvním Angličanem tmavé pleti, který povede klub v nejvyšší soutěži.

Článek

Bývalý záložník Manchesteru United či Interu Milán v neděli podepsal s klubem tříletou smlouvu a stal se celkově třetím trenérem tmavé pleti v historii Premier League. Prvním byl v roce 1995 Ruud Gullit v Chelsea, Jean Tigana poté od roku 2000 vedl tři sezóny Fulham. Ince se také během hráčské kariéry stal prvním kapitánem tmavé pleti v anglickém národním týmu.

Třiapadesátinásobný reprezentant do Blackburnu přichází po úspěšné sezóně v týmu Milton Keynes Dons, kterému pomohl k postupu do třetí ligy a také s ním vyhrál Footbal League Trophy, pohár pro kluby z třetí a čtvrté anglické soutěže.

Ince bude pro působení v Premier League potřebovat výjimku od UEFA, protože nemá potřebnou trenérskou licenci. Podle šéfa asociace anglických trenérů Richarda Bevana by ji však měl bez problémů získat.

Reklama

Související témata: