Hlavní obsah

Adebayor je v Arsenalu spokojený, nabídky však ještě zvažuje

LONDÝN

Útočník Emmanuel Adebayor není zcela rozhodnutý, zda i v příští sezóně anglické Premier League bude hájit barvy Arsenalu. Reprezentant Toga, jenž v minulé sezóně nastřílel třicet branek, se objevil v hledáčku Barcelony či AC Milán. "Mám dobrý kontrakt, je zde dobrý tým a hraji za jeden z nejlepších týmů světa," uvedl v pátek čtyřiadvacetiletý fotbalista pro BBC.

Článek

"Pro mne je nejdůležitější, abych si stále fotbal užíval. Zůstávám v Arsenalu," prohlásil nejprve v pátek Adebayor pro zpravodajský server BBC. "Ale víte lépe než já, že se o mé služby zajímá mnoho klubů, budeme si muset s manažerem (Arsenem Wengerem - pozn red.) sednout a pohovořit, než se rozhodnu," uvedl překvapivě v sobotu.

Rozhodovat se bude také po debatě se svým agentem a rodinou. "Bude to těžké," připustil, že by se mu neměnil dres lehko. "Lidé mění kluby kvůli penězům, protože chtějí změnit prostředí nebo spojit své jméno s velkou ligou - já hraji proto, že fotbal miluji," přidal autor třiceti gólů z loňského ročníku anglické ligy.

Trenér a manažer Arsenalu již přišel o Mathieu Flaminiho, jehož zlákala právě nabídka z AC Milán. "Byl v Arsenalu jeden z nejlepších a bude nám hodně chybět," nechal se slyšet Adebayor. "Má však všechny kvality, aby se stal ještě lepším hráčem než dosud," vysekl poklonu svému bývalému parťákovi v dresu Gunners.

"Všichni v Arsenalu smýšlíme stejně a chceme něčeho dosáhnout. Máme dobrého šéfa Arsena Wengera, který se snaží přenést skvělou atmosféru do kabiny, kde se tak cítíme jako bratři a rodina," prozradil Adebayor. "To je důvod, proč hrajeme tak dobrý fotbal a tešíme se, že vyhrajeme nějaké trofeje," doufá.

Arsenal se v minulém ročníku Premier League umístil s třiaosmdesáti body na třetím místě za druhou Chelsea (85 b.) a prvním Manchesterem United (87 b.). V Lize mistrů skončilo tažení Kanonýrů ve čtvrtfinále, když podlehli v anglickém derby Liverpoolu.

Reklama

Související témata: