Hlavní obsah

Fulham se prý zajímá o "chorvatské eso" Svěrkoše

LONDÝN

Český reprezentační útočník Václav Svěrkoš by se mohl z Baníku Ostrava stěhovat do anglické Premier League. Podle britského nedělníku News of the World, který čtyřiadvacetiletého fotbalistu označil za Chorvata, je Fulham připraven za Svěrkoše nabídnout pět miliónů liber (asi 150 miliónů korun).

Článek

Trenér londýnského celku Roy Hodgson věří, že nejlepší střelec uplynulého ročníku první ligy dokáže nahradit nepříliš úspěšné útočníky Fulhamu. Diomansy Kamarovi a Davidu Healymu se ve skončené sezóně nedařilo a dohromady nastříleli jen devět gólů a tým i kvůli nim bojoval do posledního kola o udržení mezi anglickou elitou.

"Chorvatské eso Václav Svěrkoš je v hledáčku Fulhamu, klub chce nabídnout 5 miliónů liber," uvedl list na svých stránkách. "Kouče Roye Hodgsona zaujal ostrostřelec Baníku Ostrava, který vsítil úvodní branku Eura 2008. Svěrkoš si udělal jméno v německém Mönchengladbachu a poté se vrátil zpět do Chorvatska," napsal nedělník, který článek uvedl nadtitulkem "Trenér Hodgson chce chorvatského střelce".

Dosavadními zájemci o Svěrkošovy služby byli ruský Saturn MO a FK Moskva.

Reklama

Související témata: