Hlavní obsah

Trenér Grant se hodlá s Chelsea soudit kvůli odstupnému

LONDÝN

Izraelský fotbalový trenér Avram Grant se chystá soudit s londýnskou Chelsea, která ho minulý měsíc propustila. Důvodem je neshoda ohledně finančního vyrovnání. Zatím však doufá, že k dohodě dojde i bez soudní pomoci. Informaci přinesly britské deníky The Guardian a Observer.

Článek

Grant údajně po vedení Chelsea požaduje, aby mu vyplatila pět miliónů liber (asi 151 miliónů korun), které by mu náležely, pokud by v Chelsea zůstal. Klub mu je ochoten zaplatit jen milión liber (asi 30 miliónů korun). To je podle Chelsea částka zahrnutá ve smlouvě, kterou si prý Grant důkladně nepročetl, protože spoléhal na přátelský vztah s majitelem Chelsea Romanem Abramovičem. "Vždy jsme prohlašovali, že Avramu Grantovi zaplatíme to, co mu podle smlouvy náleží," uvedlo vedení londýnského celku, jehož barvy hájí i český brankář Petr Čech.

Třiapadesátiletý Grant se stal trenérem Chelsea v září loňského roku, kdy nahradil Portugalce Josého Mourinha. Přestože s týmem bojoval hned o tři trofeje, žádnou nezískal. V Lize mistrů i anglické Premier League skončila Chelsea druhá za Manchesterem United. Grant byl propuštěn, i když měl smlouvu ještě na tři roky, během kterých měl vydělávat 1,5 miliónu liber ročně. V nové sezóně ho nahradí dosavadní trenér portugalské reprezentace Brazilec Luiz Felipe Scolari.

Reklama

Související témata: