Hlavní obsah

Deco: S Chelsea chci vyhrát svůj další titul v Lize mistrů

PRAHA

Den před pátým výročím vstupu ruského magnáta Romana Abramoviče do fotbalové Chelsea, představilo vedení londýnského klubu další skvostnou posilu. Portugalský záložník Deco má pomoci vylepšit loňskou sezónu, kdy Chelsea v anglické lize i v Lize mistrů nestačila na Manchester United. „Jsem si jistý, že jsem přišel ve správný čas, abychom dosáhli velkých úspěchů,“ řekl na oficiálních stránkách klubu Deco.

Článek

„Mít skvělého hráče na každé pozici v týmu pozvedá klub nad ostatní. Vím, že to pro mě bude těžké se prosadit, ale těším se na to. Je mi jasné, že budu potřebovat trochu čas, abych se adaptoval, ale věřím, že se přizpůsobím dobře a že mi to půjde rychle,“ přeje si třicetiletý středopolař. „Chelsea je pro mě dobrá volba a já jsem hlavně rád, že tu můžu být,“ dodal.

Deco na právě skončeném Euru reprezentoval Portugalsko společně s dalším členem londýnského týmu Ricardem Carvalhem. Právě on je jedním z těch, kteří mu pomohli rozhodnout se pro Chelsea. „Vždy se bavím se svými spoluhráči, když jsme na srazu národního týmu a vždy mi všichni říkají, jak je Chelsea skvělé mužstvo, a jak úžasné musí být v něm hrát,“ nechal se slyšet záložník Portugalska, jenž se svým týmem na evropském šampionátu skončil ve čtvrtfinále po prohře 2:3 s následně stříbrným Německem.

Touha dalšího titulu v Lize mistrů

„Věřím, že budu schopný Chelsea pomoci tam, kam patří. Pomoct nejen k prvnímu místu v anglické lize, ale také v Lize mistrů, které je tak dlouho snem Chelsea. Premier League je skvělá soutěž a je stále lepší, je to patrné například na finále nejprestižnější klubové soutěže světa, kde byly dva anglické kluby,“ připomněl Deco zápas z 21. května v Moskvě, kde se na úkor londýnského klubu radovali z titulu Ligy mistrů Rudí Ďáblové z Manchesteru.

Jeden z největších úspěchů brazilského rodáka je bezesporu vítězství v Lize mistrů v roce 2004 s FC Porto, na to by Deco rád navázal již v následující sezóně, když se do nejprestižnější klubové soutěže kvalifikoval jeho nový tým přímo z druhého místa Premier League. „Vím, že to je pro Chelsea hodně důležité. Jsem přesvědčený, že to bude skvělé vyhrát s Chelsea svůj další titul v Lize mistrů,“ věří si Deco.

Reklama

Související témata: