Hlavní obsah

Wenger chce změny, systém přestupů prý dělá z fotbalistů žoldáky

LONDÝN

Trenérovi londýnského Arsenalu Arsénu Wengerovi se nelíbí stávající systém přestupů. Francouzský kouč by ho rád změnil, protože podle něj dělá z fotbalistů žoldáky.

Článek

"Kdybych měl moc změnit něco v dnešním fotbale, tak je to systém přestupů. Z hráčů dělá žoldáky. Ti špatní v klubech zůstávají a ti dobří zase chtějí neustále odejít jinam," citovala Wengera agentura SID.

Wenger systém transferů zkritizoval poté, co se Arsenal nedokázal dohodnout s Mathieuem Flaminim na nové smlouvě a francouzský záložník odešel po sezóně do AC Milán. Podle spekulací britských médií jsou prý navíc na odchodu z Londýna také Alexandr Hleb a útočník Emmanuel Adebayor.

Francouzský kouč také prozradil, že Arsenal musí prodávat své nejlepší hráče, aby dal dohromady roční splátku 24 milionů liber za postavení nového stadiónu. "Ještě to tak bude dalších 17 let, politika klubu je proto jasná: Každý rok někoho prodat a přivést levnější fotbalisty. Zatím se nám to daří, aniž by utrpěly naše ambice v Premier League a Lize mistrů," uvedl Wenger.

Reklama

Související témata: