Hlavní obsah

Ballack s prodloužením smlouvy v Chelsea nespěchá

PRAHA/LONDÝN

Záložník fotbalové Chelsea Michael Ballack tvrdí, že nijak nespěchá s prodloužením smlouvy. A to přesto, že německému reprezentantovi do vypršení kontraktu zbývá poslední rok. V případě, že by se Ballack nedokázal prosadit pod novým trenérem Luizem Felipem Scolarim, který tým před novou sezónou převzal, by totiž z Chelsea odešel jako volný hráč.

Foto: REUTERS/Eddie Keogh

Německý záložník ve službách Chelsea Michael Ballack - ilustrační foto

Článek

Jedenatřicetiletý Ballack si užívá dovolené po EURO 2008, kde došel s německým týmem až do finále. Pro německý deník Bild Ballack řekl: „Mám smlouvu do roku 2009 s následnou opcí, není proto kam spěchat. Počkáme a uvidíme.“ Ballack si je totiž vědom toho, že pokud by se nedokázal pod novým koučem Blues Scolarim prosadit do základní jedenáctky, mohl by po sezóně odejít jako volný hráč.

V Londýně vkládají do brazilského kouče velké naděje a jeho kvality vyzdvihl i český gólman Petr Čech. „Pan Scolari vyhrál mistrovství světa a všude, kam přišel, byl úspěšný, takže doufám, že dokáže uspět i v Chelsea," řekl Čech pro skysports a pokračoval: „Máme kvalitní tým i manažera. Doufám, že budeme opět bojovat na všech frontách.“

Ballack zažil smolnou sezónu

Ballack zažil smolnou sezónu. Ve finále evropského šampionátu podlehl v dresu Německa Španělsku 0:1. Navíc na úkor Manchesteru United s Chelsea nezískal ligový primát a s Rudými Ďábly londýnský klub prohrál na penalty i finále Ligy mistrů.

„Chelsea má natolik silný tým, že i bez nových posil je schopna vždy něco vyhrát. To také znamená, že příští rok můžeme vyhrát Ligu mistrů, což je důvodem, proč jsem si Chelsea vybral. Hraji v jednom z nejsilnějších týmů a navíc v nejlepší lize světa,“ citují Ballacka stránky BBC.

Sám Ballack je však spokojený 

„Myslím, že jsem byl letos úspěšný,“ nechal se slyšet Ballack navzdory prohraným finálovým zápasům a pokračoval: „Někteří lidé vyhrají jen jeden titul a stráví zbytek života tím, že se z něj radují, zatímco ostatní nikdy nic nevyhrají,“ poznamenal záložník.

Finálová prohra na EURO se Španělskem ho ale přesto trápí. „Samozřejmě mě mrzí, že jsem nezískal velký mezinárodní úspěch, ale kdo se může pyšnit lepším rekordem než já?“ zeptal se Ballack v narážce na svých deset ligových titulů v Německu a v Anglii.

Reklama

Související témata: