Hlavní obsah

K fotbalistům Aston Villy míří Sidwell z Chelsea

BIRMINGHAM

Vedení fotbalistů Aston Villy získalo první velkou letní posilu. Dnes se definitivně dohodlo na podmínkách příchodu záložníka Steva Sidwella z Chelsea, za nějž zaplatí londýnskému klubu okolo pěti miliónů liber (asi 147 miliónů korun).

Článek

Sidwell už je podle webové stránky Aston Villy předběžně domluven na nové smlouvě, kterou by měl podepsat hned po zdravotní prohlídce. Poté by měl odletět za týmem na soustředění do Švýcarska.

Příchod pětadvacetiletého hráče podle médií souvisí s dalšími změnami v birminghamském klubu. Podle deníku The Guardian je Sidwell náhradou za Garetha Barryho, který chce za každou cenu z Aston Villy odejít do Liverpoolu.

I trenér Martin O'Neill už je prý s jeho odchodem smířen. Barryho totiž původně nehodlal za žádnou cenu pustit, nyní ale raději za utržené peníze posílí kádr. Již dříve připustil, že by v týmu rád viděl například Jamese Milnera z Newcastlu nebo Davida Bentleyho z Blackburnu.

Ryšavý Sidwell pochází z mládežnické líhně Arsenalu, jenže v jeho prvním týmu nikdy šanci nedostal, a tak v roce 2003 zamířil několik desítek kilometrů za Londýn do Readingu. Tam se postupem času vypracoval v klíčového hráče a tým přivedl až k postupu do Premier League. Loni v létě však odmítl prodloužit smlouvu a raději kývl na nabídku Chelsea.

Ani druhé angažmá v rodném Londýně mu ale příliš nevyšlo. Po odchodu Josého Mourinha mu nový trenér Avram Grant příliš šancí nedával a Sidwell nakonec sezonu zakončil s 15 starty.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články