Hlavní obsah

Blatter odmítá novodobé otrokářství, Ronaldovi přestup do Realu přeje

PRAHA

Podle nejvýše postaveného muže ve fotbale, Seppa Blattera, by se Manchester United neměl chovat jako novodobý otrokář a pokud si jejich hráč Cristiano Ronaldo přeje odejít do Realu Madrid, mělo by mu vedení Rudých Ďáblů odchod umožnit. „Pokud chce fotbalista hrát někde jinde, potom by se mělo nalézt řešení,“ řekl pro Sky News prezident FIFA Blatter.

Článek

Zájem portugalského záložníka o odchod z Anglie do Realu Madrid je znám již delší dobu. Nyní je na řadě vedení klubu Bílého Baletu, aby Manchesteru poslalo oficiální nabídku. To se také v nejbližších dnech očekává. Sám třiadvacetiletý ofenzivní špílmachr by finální přestup považoval za splněný sen. Ronaldo si tím získal sympatie i také u Blattera.

„Pokud by měl zůstávat v klubu, kde se necítí spokojený, není to dobré ani pro něj, ani pro jeho klub. Já jsem vždy nakloněn tomu chránit hráče, a pokud chce hráč odejít, nechť odejde,“ přeje šéf FIFA Ronaldovi přestup.

Cristiano Ronaldo v minulém ročníku vsítil v dresu Manchesteru United úctyhodných 42 branek a pomohl tak svému týmu nejen k zisku anglického titulu, ale také k prvenství v Lize mistrů. Se svým současným týmem má smlouvu do roku 2012, přičemž vedení Rudých Ďáblů ustavičně opakuje, že jejich klenot není na prodej.

„Domnívám se, že je ve fotbale příliš mnoho moderního otrokářství. Koupit hráče tady nebo támhle a dát ho zase jinam. Do takovýchto případů chceme nyní zakročit,“ ubezpečuje na závěr pro Sky News Blatter, že FIFA nehodlá tolerovat manýry klubů, které s hráči zacházejí jako se zbožím.

Reklama

Související témata: