Hlavní obsah

Grant chtěl do Chelsea přivést brankáři Čechovi konkurenci

LONDÝN

Pokud by trenérem londýnské Chelsea zůstal izraelský kouč Avram Grant, pravděpodobně by se brankář Petr Čech dočkal výrazné konkurence v podobě polské hvězdy Artura Boruce. Gólman Celtiku Glasgow a jeden z nejžádanějších brankářů na trhu byl totiž údajně jednou z Grantových vytipovaných posil před tím, než byl propuštěn.

Článek

Podle informací britského deníku Sportsmail by Chelsea za Boruce musela Celtiku zaplatit částku okolo 15 miliónů liber (asi 442 miliónů korun). Borucova cena navíc ještě vzrostla po jeho kvalitních výkonech v dresu reprezentace na mistrovství Evropy. Polsko sice skončilo poslední ve skupině, ale Boruc předvedl hned několik kvalitních zákroků.

"Borucovy výkony na mistrovství Evropy pro mě nebyly překvapením, protože jsem ho sledoval ve skotské lize," řekl Grant v rozhovoru pro polské noviny Super Express. "Chtěl jsem ho přivést do Chelsea, již jsem měl i zjištěno, kolik by za něj Celtic požadoval. Jeho cena se nyní pohybuje mezi 10 až 15 milióny liber," dodal.

Izraelský trenér byl ze Stamford Bridge propuštěn, přestože s týmem bojoval až do posledního kola o titul a ve finále Ligy mistrů prohrál až na penalty. To však majiteli klubu Romanu Abramovičovi nestačilo a Granta nahradil Brazilcem Luisem Felipe Scolarim.

Není však vyloučeno, že také Scolari bude hledat k Čechovi dalšího brankáře. Českého reprezentanta totiž v posledních dvou sezónách trápila zranění a do hry se tak často dostávali Carlo Cudicini či Hilario. Oba však příliš nepřesvědčili, navíc Cudicini je nejspíš na odchodu; o jeho služby projevily zájem celky z rodné Itálie i Blackburn.

Reklama

Související témata: