Hlavní obsah

Beckham: Ronaldo má před sebou obtížnou volbu

LONDÝN/PRAHA

Portugalský fotbalový kouzelník Cristiano Ronaldo se léčí po operaci kotníku, větší starosti mu ale dělá skutečnost, že stále neví, čí dres bude v příští sezóně oblékat. Manchester United se ho snaží udržet ve svém kádru, Real Madrid by jej rád získal. Do netradiční tahanice o jednoho z nejlepších hráčů Evropy zasáhl nedávno šéf FIFA Sepp Blatter, nově se vyjádřil i David Beckham.

Článek

Lákání španělského velkoklubu přišlo již před finále Ligy mistrů, což rozladilo trenéra Manchesteru Sira Alexe Fergusona. Skotský kouč vzkázal do Španělska, že jeho tým nikdo tyranizovat nebude. Na stranu madridského týmu se přidal šéf UEFA Michel Platini, jenž řešil oficiální stížnost Manchesteru na politiku Bílého baletu. Real podle něj při lanaření Ronalda pravidla neporušil. Brzy se však ukázalo, že o přestup má zájem i samotný Ronaldo.

Rudí ďáblové se snaží portugalského špílmachra udržet ve svém týmu zuby nehty. To před nedávnem rozladilo nejmocnějšího muže světového fotbalu Blattera, který chování anglického celku označil za novodobé otrokářství. „Souhlasím s ním,“ reagoval na Blatterova slova Ronaldo. „Není k tomu co dodat. To, co řekl, je správné,“ řekl Portugalec, který za uplynulou sezónu nastřílel za Manchester 42 branek.

Ronaldo: Jsem v klidu

Třiadvacetiletý ofenzivní záložník či útočník se snaží dívat na celou věc s nadhledem, zároveň věří v přestup do Bílého baletu. „Jsem optimistický a v klidu přijmu to, co se stane,“ nechal se slyšet. V médiích se dokonce objevily i informace, že kontrakt je již podepsán. „Ne, to není pravda,“ vyvrátil spekulace Ronaldo. „Žádná smlouva není. Doufám ale, že se o mé budoucnosti rozhodne co nejdříve. Stále totiž nevím, kde začnu příští sezónu,“ citovala Ronalda stránka goal.com.

K celé záležitosti se v pátek vyjádřil také anglický legionář David Beckham, který s přestupem z Manchesteru do Realu má svou zkušenost z roku 2003. „Hrát za Manchester United bylo pro mě snem, ale stejně tak hrát i za Real. Byla to neuvěřitelně obtížná volba a jsem si jistý, že stejně se cítí i Cristiano,“ řekl současný fotbalista Los Angeles Galaxy. Beckham přitom před začátkem evropského šampionátu Ronalda od přestupu zrazoval.

Ačkoliv se stále neví, za jaký tým bude od příštího fotbalového ročníku Ronaldo nastupovat, určitě ale nestihne jeho začátek. Po operaci kotníku, kterou podstoupil 7. července v Amsterodamu, bude rehabilitovat několik týdnů. „Budu zpět za deset až dvanáct týdnů. S míčem začnu trénovat během dvou měsíců,“ hlásí Portugalec, který má s Manchesterem smlouvu do roku 2012.

Reklama

Související témata: