Hlavní obsah

Skácel je blízko k přestupu do Ipswich Town

PRAHA

Druholigový anglický celek Ipswich Town má eminentní zájem získat do svých řad českého reprezentačního fotbalového záložníka Rudolfa Skácela. Ten od roku 2006 působil v jiném druholigovém týmu Southamptonu, poslední půlrok strávil na hostování v německém týmu Hertha Berlín. „Velmi rádi bychom Rudiho v našem týmu přivítali,“ řekl pro server sportinglife.com kouč Ipswiche Jim Magilton.

Článek

„Velmi rádi bychom Rudiho v našem týmu přivítali, udělali jsme mu velmi zajímavou nabídku. Teď je na něm, aby se rozhodl. Nyní odjel zpět do Prahy, kde se o svém dalším kroku rozhodne, my věříme, že to bude brzy,“ dodal Magilton.

„V Rudim vidím hráče, který by do našeho tým přivedl extra kvalitu,“ sklonil poklonu českému zadákovi trenér Magilton. „Během tohoto týdne se byl v našem klubu podívat, byl ohromen zázemím a plány, které máme s klubem do budoucna,“ nechal se slyšet kormidelník anglického týmu.

Skácel zažil velmi povedené období, když z Marseille v roce 2005 přišel na hostování do skotských Hearts. Následoval přestup do druholigového anglického týmu Southampton a následné hostování v bundesligovém týmu Hertha Berlín. V německém hlavním městě si svým působením vysloužil i nominaci do národního týmu na evropský šampionát v Rakousku a Švýcarsku.

Magilton si uvědomuje, že se upsáním druholigového anglickému týmu může novému kouči české reprezentace opět z očí vzdálit. „Vím, že je pro Rudiho velmi důležité působení v národním týmu. Jsem si jistý, že Rudi zváží možnost, že by mohlo jeho potenciální působení v reprezentaci ovlivnit to, zda bude hrát v Championship,“ řekl pro klubový web trenér Ipswich Town.

Reklama

Související témata: