Hlavní obsah

Aršavin změnil názor, chce k Rosickému do Arsenalu

LONDÝN/PRAHA

Těsně po skončení letošního mistrovství Evropy se ruská fotbalová hvězda Andrej Aršavin nechal slyšet, že jeho dětským snem byl přestup do Barcelony. Katalánský velkoklub však nabídl podle tvrzení Zenitu, v němž Aršavin působí, příliš nízkou částku. Do přestupního víru kolem ruského forvarda se vložil Rosického Arsenal.

Článek

Kanonýry v přestupním období pravděpodobně opustí nejúdernější ofenzivní síla, tožský útočník Emmanuel Adebayor, jenž má namířeno do italského AC Milán. Rossoneri za něj nabízí 30 miliónů liber. Trenér Kanonýrů Arséne Wenger proto hledá adekvátní náhradu, kterou by mohl být právě Aršavin.

Na toho mělo po evropském šampionátu zálusk hned několik předních evropských klubů, všechny ale Aršavinův zaměstnavatel Zenit Petrohrad odmítl s tím, že za služby jeho útočníka nabízí příliš malou částku. Představitelé ruského celku požadují za svou hvězdu částku kolem 24 miliónů liber. Na tomto požadavku ztroskotaly týmy jako Barcelona či Chelsea.

Požadovanou částku by v případě Adebayorova odchodu byl schopen tým z Londýna vyplatit. A ačkoliv Aršavin po ME prohlásil, že jeho dětským snem bylo přestoupit do Barcelony, nyní si přeje oblékat v příští sezóně dres Kanonýrů. Do anglické metropole to vzkázal agent ruského fotbalisty. „Andrej by se velice rád připojil k Arsenalu. Jeho styl hry by mu seděl perfektně,“ řekl Dennis Lachter pro Daily Mirror.

Reklama

Související témata: