Hlavní obsah

Bergkamp radí Lampardovi, aby do Interu nechodil

LONDÝN

Bývalý slavný nizozemský fotbalista Dennis Bergkamp varoval anglického reprezentanta Franka Lamparda před odchodem do Interu Milán. Do týmu italského mistra láká Lamparda jeho někdejší kouč z Chelsea José Mourinho, londýnský klub však odmítá o přestupu své opory jednat.

Článek

Bergkamp strávil v dresu Interu dva roky, než v roce 1995 přestoupil do Arsenalu, kde se stal klubovou legendou. Do Milána přišel z Ajaxu Amsterodam jako hvězda, ale nesplnil očekávání, když dal v 50 ligových zápasech pouze 11 branek.

Bergkamp přiznal, že byl mnohem šťastnější v Anglii než v Itálii. "Pokud jednou hrajete Premier League, tak si uvědomíte, že není nic lepšího. Je těžké najít něco krásného na italské lize," prohlásil bývalý nizozemský reprezentant v listu Sunday Mirror.

V Itálii se těžko vyrovnával s tamním defenzivním stylem. "Když můžete jen těžko hrát skutečně útočný fotbal, jste z toho vážně zoufalí. Ofenzivní hráči v Itálii těžko hledají uplatnění," řekl devětatřicetiletý Bergkamp, který dal za 11 sezón v anglické lize v 316 utkáních 87 gólů.

V italském fotbale jde podle něj mnohem více o výsledky než o styl hry. "Fanoušci jsou spokojení i s remízou, která se tu někdy cení stejně jako výhra. Vše je pouze o výsledcích a taktice," uvedl Bergkamp. "Já se pochopitelně také zajímám o výsledky, ale skvělé hráče zajímá i styl hry," dodal.

Reklama

Související témata: