Hlavní obsah

Ubohý, tenhle Liverpool! Rozhodnutí Reds tvrdě odsuzují i klubové legendy

Liverpool
Aktualizováno

Vedoucí tým anglické fotbalové ligy Liverpool poslal na nucenou dovolenou část svých zaměstnanců, kteří tak budou dostávat podporu od státu. Klub slíbil, že jim částku dorovná, aby i v době přerušení soutěže kvůli koronavirové krizi pobírali plat ve stoprocentní výši. Rozhodnutí Reds však ostře kritizují i klubové legendy včetně někdejšího obránce Jamieho Carraghera, jenž s Liverpoolem v roce 2005 vyhrál Ligu mistrů.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu.

Článek

Stát v březnu oznámil, že lidem uvolněným z práce kvůli pandemii koronaviru vyplatí 80 procent jejich mzdy do maximální výše 2500 liber (téměř 80 tisíc korun) měsíčně. "Klub potvrzuje, že tito zaměstnanci budou stále dostávat 100 procent platu, aby žádný z nich nebyl finančně znevýhodněn," uvedl loňský vítěz Ligy mistrů.

Rozhodnutí klubu poslat zaměstnance na státní podporu vyvolalo mnoho kritiky mimo jiné od slavných postav klubu. "Tohle je v protikladu k morálce a hodnotám klubu, které jsem poznal," napsal na twitteru Němec Dietmar Hamann, jenž s "Reds" vyhrál v roce 2005 Ligu mistrů.

Podobně se na sociálních sítích vyjádřily další někdejší opory Jamie Carragher a Stan Collymore. "Jürgen Klopp prokázal na začátku pandemie velký soucit se všemi a starší hráči se výrazně zapojili do debaty o snižování platů. Teď je veškerý respekt pryč - ubohý tenhle LFC," napsal bývalý kapitán Carragher. "Neznám žádného fanouška Liverpoolu, a je jedno, z jakého pochází prostředí, který by z tohoto kroku klubu nebyl znechucený," přitvrdil někdejší útočník Collymore.

BBC citovala nejmenovaného zaměstnance klubu, kterého nucená dovolená také rozhořčila. "Klub mluví o svých zaměstnancích jako o rodině - já se tedy jako člen rodiny necítím. Proč klub, který vydělává miliony liber, posílá zaměstnance na podporu? Jsem zklamaný, protože tento podpůrný systém by měly využívat firmy, jež mají skutečné finanční problémy," uvedl muž, jehož rozhodnutí klubu zklamalo o to víc, že ho odmítl udělat konkurenční Everton.

Liverpool vede tabulku anglické fotbalové ligy devět kol před koncem o téměř nedostižných 25 bodů. Premier League je přerušena na neurčito a vedení soutěže jedná s kluby, trenéry a zástupci hráčů o snížení jejich platů v době pauzy o 30 procent. Kluby byly v minulých týdnech kritizovány, že své zaměstnance odkazují na státní podporu, ale svým štědře placeným hráčům stále posílají plné mzdy.

Reklama

Související témata: