Hlavní obsah

Pekharta po dvou gólech v Tottenhamu chválí

LONDÝN

Talentovaný český fotbalista Tomáš Pekhart si vysloužil pochvalu od asistenta trenéra Tottenhamu Guse Poyeta, podle nějž má šanci udržet se v prvním týmu. Devatenáctiletý útočník dal ve svém prvním zápase za "áčko" anglického celku v přípravě se španělským Tavarnesem dva góly, na jeden přihrál a podílel se na výhře 8:0.

Článek

"Pro Tomáše je to skvělé, ty branky pro něj byly důležité," řekl Poyet na oficiálních stránkách londýnského klubu. "Je to velký útočník, rád se pohybuje v pokutovém území. Když se v těchto místech ocitnete, tak se dostanete do šancí a vše je pak o tom je proměnit," řekl bývalý fotbalista Chelsea a Tottenhamu.

V úvodním přípravném utkání nastoupil Pekhart, který byl v minulé sezóně nejlepším střelcem rezervního týmu "Spurs", na druhý poločas a po dvou přihrávkách Bulhara Dimitara Berbatova se brzy gólově prosadil.

Podle Poyeta by výkon z duelu proti Tavarnesu mohl českému fotbalistovi pomoci k tomu, aby se dostal do prvního týmu Tottenhamu. "Toto utkání pro něj bylo důležitým bodem," dodal uruguayský asistent.

Reklama

Související témata: