Hlavní obsah

Záložník Gilberto přestoupil z Arsenalu do Panathinaikosu

Fotbalista Gilberto se upsal na tři roky řeckému týmu Panathinaikos. Za brazilského záložníka, jenž posledních šest let hájil barvy londýnského Arsenalu, zaplatilo vedení řeckého klubu podle zpravodajského serveru BBC kolem jednoho miliónu liber (přes 29 miliónů korun).

Článek

"Jsem hladový po nových titulech," citovala Gilbertova slova stanice BBC. "Přišel jsem do Řecka, protože mám velké ambice a je pro mě velmi důležité, abych odváděl to nejlepší, co ve mě je," prohlásil jednatřicetiletý Brazilec. "Nemohl jsem takovou nabídku odmítnout," dodal.

Manažer londýnského klubu Arsene Wenger získal Gilberta v roce 2002 z brazilského celku Atletico Mineiro poté, co ho fotbalista zaujal svými výkony na světovém šampionátu. Za Arsenal odehrál Gilberto 244 zápasů, v nichž nastřílel čtyřiadvacet branek.

"Jsem si jistý, že se kvalifikujeme s týmem do Ligy mistrů. Cítím se skvěle, že můžu být hráčem Panathinaikosu," pochvaloval si Gilberto své nové angažmá na jihu Evropy. Brazilský středopolař tak napodobil Flaminiho, jenž odešel z Arsenalu do AC Milán, a Alexandra Hleba, jenž podepsal v Barceloně.

Reklama

Související témata: