Hlavní obsah

West Bromwich získal do branky k Daňkovi reprezentanta Carsona

WEST BROMWICH

Českému fotbalovému brankáři Michalu Daňkovi přibyl ve West Bromwichi velký konkurent, neboť nováček anglické ligy koupil z Liverpoolu Scotta Carsona. Klub za anglického reprezentanta zaplatil 3,25 miliónu liber (přes 94 miliónů korun).

Článek

Pětadvacetiletý Daněk působí v týmu Albion od ledna na hostování z Plzně, které mu končí v lednu příštího roku. Příležitost v soutěžním utkání týmu, kde hraje také útočník Roman Bednář, zatím nedostal. Postup do Premier League klubu vychytal sedmatřicetiletý Dean Kiely.

Carson podepsal v novém působišti smlouvu na čtyři roky s opcí. Za Liverpool odchytal dvaadvacetiletý gólman jen čtyři zápasy, po příchodu Španěla Pepeho Reiny o místo v sestavě přišel. Minulou sezónu strávil na hostování v Aston Ville.

Nejvíce na sebe upozornil loni v listopadu v reprezentační brance při kvalifikačním utkání s Chorvatskem, které po jeho chybě dalo gól na 3:2 a na úkor Anglie postoupilo na evropský šampionát.

West Bromwich utratil za posily už třináct miliónů liber, v tomto týdnu získal také slovenského obránce Marka Čecha z Porta.

Reklama

Související témata: