Hlavní obsah

Chelsea nabídla AC Milán za Kaká rekordní částku

LONDÝN/PRAHA

Neuvěřitelných 100 miliónů eur (2,3 miliardy korun) nabídli zástupci Chelsea italskému AC Milán za posledního držitele Zlatého míče Brazilce Kaká. Šestadvacetiletý záložník se podle svého osobního asistenta přestupu nebrání.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Brazilec Kaká se možná po přestupu do Chelsea stanej nejdražším fotbalistou světa.

Článek

„Real Madrid nabídl minulé léto za Kaká 90 miliónů eur, ale Milán se v té době nabídkou vůbec nezabýval. Tentokrát je vše jiné. Cítíme, že by se mohla dohoda uskutečnit. A to hlavně kvůli finanční situaci Milánu,“ řekl Diogo Kotscho, který je označován jako osobní asistent či rádce brazilské hvězdy.

Milánský klub skončil v uplynulé sezóně Serie A až na pátém místě a letošní ročník Ligy mistrů se tak odehraje bez jeho účasti. Právě proto si nemůže italský klub brousit zuby na žádnou z tučných odměn plynoucích z nejprestižnější fotbalové soutěže Evropy. Po Ronaldinhovi, který přestoupil v průběhu týdne z Barcelony, si navíc vedení AC brousí zuby na Emmanuela Adebayora z Arsenalu. A za něj budou chtít Gunners získat vysoké bolestné.

Chelsea chce vyhrát všechno

"Mohli bychom vymazat všechny naše dluhy," řekl již dříve listu La Stampa viceprezident italského klubu Adriani Galliani s tím, že mají Blues zájem také o Andreu Pirla. "Kdybychom oba prodali, okamžitě bychom klub stabilizovali, protože ty částky by nám vynahradily neúčast v Lize mistrů," upřesnil Galliani.

„Dohoda by byla dobrá pro obě strany,“ myslí si proto Kotscho. „Chelsea je nyní ten správný klub. Budují svůj tým k tomu, aby vyhráli všechno,“ dodal pro The Guardian. Do týmu z města nad Temží přišel před novou sezónou uznávaný kouč Felipe Scolari, jenž má pro Blues získat všechny trofeje, které spoluhráčům Petra Čecha unikaly. Po příchodu Deca by mohl být Kaká druhou výraznou posilou.

Pokud by se oba týmy dohodly a šestadvacetiletý fotbalista do londýnské Chelsea přestoupil, stal by se nejdražším fotbalistou světa. Tento triumf si drží Francouz Zinedine Zidane, jenž v roce 2001 přestoupil do Realu Madrid za 80 miliónů liber (1,8 miliardy korun). Kaká má v týmu Rossoneri smlouvu do roku 2012.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články