Hlavní obsah

Drobný vychytal Liverpool, Fenin pomohl k výhře nad Wiganem

BERLÍN

Hned dva celky anglické Premier League se v úterý večer představily proti týmům německé bundesligy a pokaždé odešly i díky českým hráčům z přípravných zápasů s nepořízenou. Jaroslav Drobný v brance Herty Berlín odchytal proti Liverpoolu celý první poločas a udržel čisté konto, frankfurtský Martin Fenin zase obstaral s pomocí soupeřova obránce druhý gól do sítě Wiganu.

Článek

Jedenadvacetiletý Fenin se představil proti Wiganu na levém kraji zálohy a vydatně podporoval osamoceného útočníka Amanatidise, který už v 16. minutě dostal svůj tým do vedení. Pět minut před poločasem pak přišla i Feninova chvíle. Uvolnil se na levém křídle a jeho táhlý centr doputoval s přispěním obránce Brambleho až do sítě.

Zatímco prohra Wiganu 0:2 se odbyla v komorních kulisách korutanské vesničky Bad Bleiberg, kde se anglický tým chystá na novou sezónu, na přípravu s Liverpoolem se v Berlíně přišlo podívat 52 tisíc diváků. Ti se však branek nedočkali, a tak mohli sledovat spíše souboj českého brankáře Drobného se konkurentem Christianem Fiedlerem.

Drobný sice dostal důvěru jako první, předvedl několik slušných zákroků a udržel čisté konto, hlavním hrdinou zápasu se ale stal jeho náhradník. Fiedler totiž v 51. minutě zlikvidoval robinzonádou penaltu Voronina a ani ve zbytku utkání už neinkasoval.

Reklama