Hlavní obsah

Barton dostane po propuštění v Newcastlu novou šanci

NEWCASTLE

V Newcastlu United počítají s problémovým fotbalistou Joeym Bartonem, který příští týden opustí vězení, kde si odpykával půlroční trest za napadení. Kouč Kevin Keegan mu chce dát novou šanci.

Článek

"Musí napravit spoustu věcí, ale myslím, že to zvládne. Lidé mají různé názory, člověk to musí respektovat, ale podle mého je správné dát mu ještě šanci a podržet ho," řekl Keegan rozhlasové stanici BBC s tím, že koncem měsíce se Barton připojí k mužstvu v přípravě na novou sezonu.

Pětadvacetiletý záložník skončil ve vězení poté, co byl na konci loňského roku zatčen spolu se svým bratrem a jednou ženou v centru rodného Liverpoolu. Se svými přáteli byl účastníkem dvou incidentů v restauraci McDonald's, při nichž napadl jednoho muže a šestnáctiletého chlapce.

Barton se přiznal i k napadení spoluhráče

Před necelým měsícem se Barton navíc přiznal k napadení svého bývalého spoluhráče z Manchesteru City Ousmaneho Daba na tréninku loni v květnu. Z tohoto incidentu vyvázl s podmíněným trestem na čtyři měsíce.

"Měl dost problémy, ale o tom jsem věděl, když jsem mužstvo přebíral. Byl ve vězení, kde si odpykal trest za to, co udělal. Svět je plný lidí, kteří dostali druhou šanci a chytili se jí oběma rukama. Záleží na něm," uvedl Keegan.

Rejstřík Bartonových prohřešků je mnohem pestřejší. V minulosti také popálil na vánočním večírku cigaretou spoluhráče, což ho stálo šestitýdenní plat v celkové výši 60 000 liber. Manchester City ho poslal domů z turné v Thajsku, kde se popral s patnáctiletým fanouškem Evertonu, a udělil mu pokutu 120 000 liber. Na příznivce stejného klubu vystrčil holou zadnici a dostal pokutu 2000 liber.

Reklama

Související témata: