Hlavní obsah

Sunderland získal obránce Chimbondu i záložníka Dioufa

LONDÝN

Hned dvě ostřílené posily v pondělí získali fotbalisté Sunderlandu. Z Tottenhamu přestoupil devětadvacetiletý francouzský obránce Pascal Chimbonda, k tomu se dohodli s Boltonem na podmínkách příchodu sedmadvacetiletého Senegalce El Hadji Dioufa. Zatímco přestupová částka za Chimbondu nebyla zveřejněna, za Dioufa klub podle anglických médií zaplatí tři milióny liber (asi 90 miliónů korun).

Článek

Chimbonda, který přišel z Francie do anglické ligy v roce 2005, na sebe upozornil nejvíce v dresu Wiganu. Po skvělé debutové sezóně zamířil do Tottenhamu Hotspur, kde strávil dva ročníky. "Má mnoho zkušeností z Premier League, které mohou být pro nás jen výhodou," prohlásil na adresu Chimbondy trenér Sunderlandu Roy Keane.

"Pascal je jeden z mála univerzálních hráčů, kteří mohou hrát kdekoli v obraně, což pro nás bude neocenitelné," dodal Keane. V té době už také čekal na výsledky lékařské prohlídky, která chyběla k dokončení přestupu Dioufa. Po ní měl hráč podepsat smlouvu.

Dioufův odchod z Boltonu se v Anglii všeobecně očekával. Hráč totiž po skončení uplynulé sezóny opakovaně prohlásil, že by rád konečně hrál za ambicióznější klub, jenže smlouvu měl až do léta 2009, a tak nemohl odejít jako volný hráč. K zaplacení stále vysokého odstupného nakonec přesvědčil až Sunderland.

Patnáctý klub loňské sezóny Premier League tak získal už třetí letošní posilu se zkušenostmi z Premier League, Chimbonda se navíc stal už druhou akvizicí z Tottenhamu. Z londýnského klubu totiž letos přišel i finský záložník Teemu Tainio.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články