Hlavní obsah

Gólman Laštůvka se přiblížil angažmá ve West Hamu

Fotbalový brankář Jan Laštůvka je blízko angažmá v londýnském West Hamu. Šestadvacetiletý gólman ukrajinského mistra Šachtaru Doněck i oba kluby se ve středu dohodli na všech bodech smlouvy o ročním hostování s opcí a transfer je nyní podmíněn už jen úspěšnými zdravotními testy, ke kterým Laštůvka v pátek odletí do Londýna.

Článek

Jednání se po devíti dnech pohnula z mrtvého bodu. Hráč i kluby nalezli kompromis ve všech finančních záležitostech, které transakci v minulém týdnu zablokovaly. "Jsme domluveni. Jestli zdravotní testy dopadnou dobře, jdu do West Hamu," potvrdil Laštůvka, jenž by se tak už brzy měl stát svěřencem bývalého reprezentačního brankáře Luďka Mikloška, který ve West Hamu trénuje gólmany.

Desátý tým uplynulého ročníku Premier League bere Laštůvku na pozici číslo dvě. Pokud český brankář projde lékařskými prohlídkami, měl by krýt záda zkušenému Robertu Greenovi, který se však po předchozí sezóně dostal do křížku s vedením a netají se úmyslem odejít. Jeden český brankář přitom v klubu už působí. Osmnáctiletý Marek Štěch nedávno podepsal smlouvu na pět let a dostává už šanci v přípravných zápasech.

Karvinský odchovanec Laštůvka, který v roce 2004 získal titul s Ostravou, by se do anglické ligy mohl vrátit po roční pauze. Předloni strávil rok ve Fulhamu, loňskou sezónu měl angažmá v bundesligové Bochumi. Nyní má Laštůvka namířeno na třetí hostování za sebou. "Doufám, že všechno dobře dopadne. Strašně mě láká možnost trénovat pod Luďkem Mikloškem. Anglická liga je nejlepší soutěž v Evropě, chtěl bych se poprat o šanci," řekl Laštůvka.

Reklama

Související témata: