Hlavní obsah

Fotbalistu Bartona chce potrestat i anglický svaz

Až patnáctizápasový distanc hrozí anglickému fotbalistovi Joeymu Bartonovi z Newcastlu. Anglická Fotbalová asociace (FA) jej chce potrestat za napadení spoluhráče Ousmaneho Daba, kterého při svém působení v Manchesteru City v květnu 2007 fyzicky napadl tak ostře, že francouzský záložník skončil v péči lékařů. Barton byl za incident již potrestán soudem a případná sankce od svazu by byla precedentem do budoucna.

Článek

Vidina dalšího trestu vyvolala ve vedení Newcastlu pozdvižení. Klub se trestu brání a argumentuje tím, že není možné hráče za rvačku trestat civilním i profesním soudem zároveň. FA ale tvrdí, že podobné dodatečné profesní tresty se v Anglii už udělovaly. Vedení FA deníku Guardian sdělilo, že pro Bartona připadá v úvahu zákaz činnosti na zhruba 15 zápasů.

Dabo a Barton se 1. května 2007 při tréninkovém zápase několikrát tvrdě střetli, což Bartona rozlítilo a při odchodu do kabiny na Daba skočil. Francouz skončil s řadou tržných ran a podlitin v nemocnici. Po skončení sezony z Anglie raději odešel do Lazia Řím, bitka ale stála místo v kádru i Bartona, jehož klub vzápětí prodal do Newcastlu.

Kontroverzní fotbalista teprve v tomto týdnu opustil vězení, kde si odpykával půlroční trest za jiné napadení. Za incident s Dabem předtím dostal čtyřměsíční podmínku a považoval věc za vyřízenou, jenže záhy po nyněkším propuštění mu přišlo předvolání před disciplinární komisi FA.

Reklama

Související témata: