Hlavní obsah

Chelsea poprvé inkasovala, opět prohrála na penalty v Moskvě

PRAHA

Fotbalisté Chelsea po tří bezproblémových duelech v Asii poprvé v přípravě na novou sezónu inkasovali, což je stálo postup do finále Železničního poháru v Moskvě. Angličtí vicemistři prohráli v pátek na penalty s domácím Lokomotivem a v neděli je čeká duel o třetí místo s AC Milán. Italové podlehli 0:1 Seville.

Článek

Prvním pokořitelem Petra Čecha v přípravném období se stal v závěru normální hrací doby Kambolov, jenž českého gólmana překonal tvrdou ranou z 25 metrů, která se od tyče odrazila do sítě. Zklamaný brankář byl podle oficiální stránky Chelsea většinu duelu jen divákem, londýnský velkoklub byl lepší. Z tlaku však dokázal vytěžit jen Essienův gól v 27. minutě, takže za stavu 1:1 musely rozhodnout penalty.

V rozstřelu byl úspěšnější v poměru 5:4 Lokomotiv a Chelsea tak podruhé za sebou prohrála v Moskvě na penalty. V živé paměti fandů "Blues" totiž ještě dlouho zůstane porážka ve finále Ligy mistrů s Manchesterem United - stejně jako v květnu byl i v pátek jedním ze smutných hrdinů kapitán John Terry.

Reklama

Související témata: