Hlavní obsah

Adebayor zůstane v Arsenalu, Wenger přesto spílá konkurenci

LONDÝN

Konec spekulacím okolo své budoucnosti učinil fotbalový útočník londýnského Arsenalu Emmanuel Adebayor. Čtyřiadvacetiletý reprezentant Toga totiž po několika měsících nejistoty a náznaků odchodu v pátek v noci prohlásil, že se dohodl s Arsenalem na prodloužení smlouvy až do roku 2012. Trenér Arséne Wenger to sice kvitoval s povděkem, zároveň ale vyslovil podezření, že se jeho tým snaží konkurenční kluby rozložit.

Článek

Francouzský kouč tím měl na mysli mimo jiné Barcelonu a AC Milán, které kolem Adebayora dlouho kroužily. "Letos mám pořád takový pocit, že se nás některé kluby snaží rozložit. Nerespektují férová pravidla pro jednání s hráči," prohlásil Wenger, jehož slova si deník The Guardian ihned vyložil jako zřejmý útok na Barcelonu a oba milánské kluby, AC i Inter. Právě ty byly v tahanicích o hráče Arsenalu nejaktivnější.

Londýnskému klubu totiž přes léto uteklo hned několik velkých opor v čele s Alexandrem Hlebem, Mathieu Flaminim či Gilbertem Silvou, a tak teď berou funkcionáři Arsenalu každý odvrácený odchod jako úspěch. I ten Adebayorův.

Cena za něj ovšem není malá. Podle britských médií bral letos Adebayor gáži ve výši 35 tisíc liber (asi 1,06 miliónu korun) týdně, teď si má přijít až na dvojnásobek. Přitom prý ani nemusel při jednání vydírat odchodem.

"Od chvíle, kdy se mnou začali jednat o nové smlouvě, jsem Arsénovi neřekl vůbec nic, co by mělo znamenat můj odchod. Věděl, že tu chci zůstat," prohlásil v pátek Adebayor. "Teď už můžu s klidem říct každému, že tu novou smlouvu skutečně podepíšu," dodal.

Reklama

Související témata: