Hlavní obsah

Legendární Dalglish šel do nemocnice na běžné vyšetření, při testech lékaři zjistili nákazu koronavirem

Liverpool/Praha

Legendární skotský fotbalista a trenér Kenny Dalglish skončil v nemocnici poté, co u něho testy potvrdily nákazu koronavirem. Jeho rodina sice uklidnila fanoušky, že liverpoolská ikona není v kritickém stavu, ale že léčba vyžaduje podávání intravenózních antibiotik. Na Dalglishovo onemocnění přitom přišli lékaři jen proto, že přijel do nemocnice na předem objednané vyšetření. Žádné příznaky onemocnění Covid-19 nepociťoval, testy však nákazu odhalily.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Liverpoolská ikona Kenny Dalglish skončila v nemocnici s nákazou koronaviem.

Článek

Devětašedesátiletý Dalglish se chtěl po potvrzení nákazy původně léčit v domácí karanténě, nakonec ale skončil v nemocnici.

Během aktivní hráčské kariéry oblékala ikona ostrovního fotbalu dresy dvou klubů - skotského Celtiku Glasgow a anglického Liverpoolu. Doma ve Skotsku získal Dalglish se Celtikem čtyři mistrovské tituly, s Liverpoolem pak zvedl mistrovskou trofej nad hlavu celkem šestkrát jako hráč a pak ještě třikrát jako trenér.

Kromě toho vyhrál s Reds FA Cup a třikrát Ligu mistrů. Další mistrovský titul slavil jako trenér s Blackburn Rovers v roce 1995. Před dvěma lety ho povýšila královna do rytířského stavu nejen za služby fotbalu, ale i za charitativní a společenskou činnost.

Z nemocničního lůžka poslal Dalglish své poděkování nemocničnímu personálu a ocenil, s jakým odhodláním a statečností čelí lékaři a sestry současné mimořádné situaci.

„Měli by být středem pozornosti celého národa," napsal ve svému vzkazu a vyzval všechny, aby se v následujících dnech a týdnech řídili přijatými vládními a hygienickými opatřeními.

Dalglishova rodina ve veřejném prohlášení uvedla, že se Kenny už těší na návrat domů a slíbila, že bude o jeho zdravotním stavu veřejnost dál informovat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články