Hlavní obsah

Rooney chytil během přípravy v Nigérii virus, nestihne začátek sezóny

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United zahájí pouť za obhajobou titulu v Premier League bez Wayna Rooneyho. Dvaadvacetiletý útočník se podle trenéra Alexe Fergusona nestihne do začátku sezóny zotavit z nemoci, kterou mu způsobil virus chycený v Nigérii.

Článek

"Hodně pochybuju, že by byl Rooney kvůli tomu svému viru fit pro úvod sezóny. Je to hodně špatný virus, Wayne zatím ještě netrénoval," uvedl dnes na tiskové konferenci dlouholetý kouč United.

Anglický reprezentant Rooney netrénoval od návratu z Nigérie, kde Manchester sehrál 27. července přípravný zápas proti Portsmouthu. Ani v tomto utkání dravý útočník nenastoupil a vynechal i následující dvě přípravy. Premier League začíná 17. srpna.

Podobné onemocnění jako Rooneyho sužuje záložníka Michaela Carricka, ten už by se ale mohl představit v nedělním utkání o takzvaný Community Shield, v němž se Manchester utká znovu s vítězem poháru Portsmouthem.

Ferguson dnes zároveň oficiálně ukončil letní přestupovou kauzu Cristiana Ronalda, jehož se snažil získat Real Madrid. "Ta záležitost je už uzavřená. Je hráčem Manchesteru United a tím to končí," dodal slavný Skot.

Reklama

Související témata: