Hlavní obsah

Bednář definitivně přestoupil do West Bromwiche

Český fotbalový útočník Roman Bednář již patří nováčkovi v Premier League West Bromwich Albion. Pětadvacetiletý střelec do klubu přestupuje ze skotského Hearts of Midlothian, odkud byl v anglickém týmu v uplynulé sezóně pouze na hostování. Sport.cz o tom informoval hráčův agent Pavel Zíka s tím, že hodnota celkové transakce byla 3,3 miliónů eur.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář si v příštím roce zahraje Premier League za West Bromwich Albion.

Článek

„Roman bude jedním z mála Čechů hrajících nejlepší ligu světa. Je to úspěch jeho i náš. Držme mu palce!“ sdělil Zíka Sport.cz. Bývalému fotbalistovi Mladé Boleslavi se tak splnilo přání, v Anglii chtěl zůstat. Zvláště poté, co týmu z Birminghamu pomohl do nejvyšší anglické soutěže.

„V každém případě chci zůstat v Anglii a splnit si další velký sen, hrát Premier League,“ prohlásil na konci loňské sezóny Bednář v rozhovoru pro deník Právo.

Roman Bednář přestoupil ze skotského Hearts of Midlothian do West Bromwiche na začátku loňské sezóny a sedmnácti brankami v sezóně pomohl svému týmu k postupu do Premier League. S klubem navíc došel až do semifinále FA Cupu, v němž byl vyřazen Portsmouthem, za který hrál v té době i další český útočník Milan Baroš.

Reklama

Související témata: