Hlavní obsah

Fulham získal švýcarského reprezentačního brankáře Zuberbühlera

LONDÝN

Švýcarský reprezentační brankář Pascal Zuberbühler přestoupil do Fulhamu, s kterým podepsal roční kontakt. S anglickým fotbalem už má sedmatřicetiletý gólman zkušenosti, předloni strávil půl roku ve West Bromwichi.

Článek

Jinak Zuberbühler působil především ve švýcarské lize. V letech 1992 až 1999 chytal za Grasshoppers Curych, v dalších letech oblékal převážně dres Basileje. Naposledy hájil branku Neuchâtelu.

"Jsem šťastný, že jsem podepsal smlouvu s Fulhamem. Strávil jsem s týmem tři měsíce a mohu potvrdit, že máme pro nový ročník velmi dobrý kádr. Vím, že byla minulá sezóna pro klub hodně těžká, ale jsem si jistý, že ta letošní bude mnohem lepší," prohlásil dnes Zuberbühler na oficiálních stránkách anglického celku.

Podobně jako v současné švýcarské reprezentaci s ním i Fulham počítá na pozici náhradníka. "Znám zdejší situaci s brankáři a vím, že je Mark Schwarzer jednička. Já jsem ale tady, abych ze sebe vydal to nejlepší a pomohl klubu k dobré sezoně. To je můj prvořadý cíl," dodal 198 centimetrů vysoký brankář, který si na letošním Euru zachytal proti Portugalsku a připsal si 51. start za švýcarské národní mužstvo.

Reklama