Hlavní obsah

Rosický už trénuje s míčem, ale na návrat si ještě počká

LONDÝN/PRAHA

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický postupuje zdárně v rekonvalescenci po operaci podkolenní šlachy. Již nějaký čas je v individuálním tréninku a vyhlíží okamžik, kdy se bude moci vrátit na hřiště. Na to si ale počká ještě nejméně měsíc, neboť v minulých dnech teprve začal pracovat s míčem.

Článek

Rosický absolvoval v květnu operaci, s přípravou ale mohl začít až v závěru července. Od té chvíle dostává s trenérem specialistou nohu zpět do původního stavu a těší se na chvíli, kdy se bude moci připojit ke spoluhráčům bez úlev.

"To ale ještě nějaký čas potrvá, i když rekonvalescence je v plném běhu a v minulém týdnu jsem si mohl osahat po čase také míč. Zatím ale hodně zvolna, na velké kopání mám ještě čas," vysvětlil Rosický.

V pondělí se vydá ke svému operatérovi na kontrolu a podle jeho spokojenosti bude trénink pokračovat. Jeho každodenní režim tak bude mít stále stejný program: cesta do tréninkového centra, kde se sice vidí se spoluhráči, ale absolvuje vlastní rozvrh. "S tím se nedá nic dělat. Musím být trpělivý a vyhlížet chvíli, kdy budu zcela zdráv, aby se nic neuspěchalo," řekl fotbalista.

Podle lékařů by se mohl vrátit v polovině září

Jeho návrat už vyhlížejí také trenéři Arsenalu a národního týmu. Arséne Wenger se nechal v minulém týdnu slyšet, že podle odhadů lékařů by se Rosický mohl vrátit v polovině září.

Český záložník si na vlastní odhady netroufá. Zatím ale pozorně sleduje přípravu svého klubu a má přehled i o tom, jak si vedou jeho reprezentační spoluhráči. "S trenérem Radou jsem často v telefonickém styku, hodně se zajímá o můj stav," uvedl Rosický.

Naopak na sledování olympiády mu příliš času nezbývá. "Zatím na to nebyl čas a abych se přiznal, ani nevím, kdy se uskuteční která disciplína. Jde to trochu mimo mě," svěřil se.

Reklama

Související témata: