Hlavní obsah

Terry: My se můžeme ještě zlepšovat, Manchester už nemá jak

LONDÝN

Do tradiční psychologické války mezi současnými giganty anglického fotbalu přispěl před sobotním startem Premier League také kapitán Chelsea John Terry. Tým ze Stamford Bridge, jehož branku hájí Petr Čech, je společně s obhájcem prvenství Manchesterem United hlavním aspirantem na titul a Terry věří, že ho dobude právě on se svými spoluhráči. Podle něj má totiž Chelsea ještě rezervy, zatímco "Rudí ďáblové" už svého vrcholu dosáhli.

Článek

Chelsea skončila ve dvou nejdůležitějších soutěžích Lize mistrů a Premier League těsně pod vrcholem, když ji v obou případech předčili právě hráči United. Terry proto touží navázat na ligové tituly, které londýnský klub dobyl v letech 2005 a 2006. "Nemyslím si, že United mají ještě nějakou další úroveň, kam by mohli pozvednout svou hru. Měli v týmu hodně hráčů, kteří hráli poslední dva roky na hranici svých možností," prohlásil Terry, možná i s vírou v osobnost nového kouče týmu Luize Felipeho Scolariho.

Terryho komentář následoval krátce po nedávném vyjádření kouče United Alexe Fergusona, který prohlásil, že většina hráčů Chelsea je ve věku, kdy se už nemůže moc zlepšovat. Skotský trenér takto porovnal současný tým Chelsea s tím, který měl v 90. letech Liverpool. Ten rovněž vládl anglickému fotbalu, ale po triumfu v roce 1990 následoval pád a dalšího ligového titulu se už klub od té doby nedočkal.

Ronaldo svůj výkone nezopakuje, hlásá Terry

Sedmadvacetiletý stoper Terry přitom konkrétně vyjmenoval hráče, které má na mysli. Nechyběl mezi nimi ani střelec 42 gólů z minulé sezóny Cristiano Ronaldo. "Rio Ferdinand byl poslední dva roky úžasný, Ronaldo přímo neuvěřitelný. Ale nemyslím si, že něco takového znovu uvidíme," uvedl Terry. "Rooney, Tevez nebo Giggs ve svém věku byli fantastičtí. Domnívám se však, že na United již ztrácet nebudeme. Oni hráli naprosto perfektně minulou sezónu, ale my jsme i tak byli blízko, přes všechna zranění a výměnu trenéra," připomněl.

Anglický reprezentant také věří, že klíčem ke konečnému úspěchu může být dobrý start do sezóny, jejíž úvod má Chelsea vzhledem k rozlosování o něco snazší než United. "Potřebujeme dobře odstartovat a pak být jako rychlík, tedy stále vyhrávat. Manchester čeká v úvodu pár těžkých zápasů. Ale také Liverpool udělal pár dobrých nákupů a bude tento rok ještě silnější. Musíme se dobře soustředit," varoval Terry.

Zaujal ho i výběr posil nového brazilského kouče Scolariho. "Přišel k nám a hned udělal pár změn. Povedlo se mu přitom podepsat některé výborné posily. Třeba Deco vypadá nesmírně dobře a já jsem unešen z toho, když ho vidím hrát," pochválil technického Portugalce Terry.

Reklama

Související témata: