Hlavní obsah

Bednář nepomohl Bromwichi k bodům, další nováček Hull porazil Fulham

LONDÝN/PRAHA

Úvodním kolem se rozběhla anglická Premier League. Fotbalisté londýnského Arsenalu zdolali díky brzkému gólu Nasriho nováčka soutěže West Bromwich Albion 1:0. V dresu hostí odehrál závěrečnou čtvrthodinu útočník Roman Bednář, Kanonýři postrádali zraněného Tomáše Rosického.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář

Článek

Favorizovaní domácí soupeře přivítali v nejvyšší soutěži už ve 4. minutě, kdy se po kombinační akci prosadila francouzská posila z Olympique Marseille Samir Nasri. Hosté postupem času mírně vyrovnali hru, vytvořili si ale jedinou šanci. Tu Kimovi zneškodnil Almunia. V 74. minutě přišel do hry útočník WBA Roman Bednář, ale neprosadil se. Na tribuně se z výhry radoval záložník Arsenalu Tomáš Rosický.

Blackburn se na stadiónu Evertonu dostal do vedení ve 22. minutě zásluhou Dunna. Domácím se však ještě do poločasu podařilo vyrovnat, postaral se o to Arteta. Vedení na stranu Blackburnu vrátil v 64. minutě Yakubu. O 120 vteřin později byl ale výsledek opět nerozhodný, branku na 2:2 zaznamenal Cruz. O osudu utkání rozhodl v nastaveném čase Ooijer a zařídil Blackburnu tři body.

Nováček Hull City porazil Fulham

Nováček Hull City na svém hřišti přivítal Fulham a v úvodu to nevypadalo na příliš šťastný start do sezóny. Hosté se již v osmé minutě zásluhou Seula ujali vedení. Za domácí k velké radosti fanoušků vyrovnal krásnou střelou z 20 metrů Geovanni. O dokonalý obrat se v 82. minutě postaral Folan a svým gólem zařídil Hullu tři body.

Další zápas, ve kterém se představil nováček nejvyšší anglické soutěže, byl k vidění na Reebok Stadium, kde Bolton hostil Stoke City. Domácí o osudu utkání rozhodli již v prvním poločase, když se trefili Steinsson, Davies a Elmander. Za hosty v 90. minutě pouze snížil Fuller.

Tottenham nestačil na Middlesbrough

Middlesbrough porazil po brankách Wheatera a Mida ze 71., respektive 86. minuty Tottenham. V samém závěru si vlastní branku vstřelil domácí Huth, ale na vítězství domácích to nic nezměnilo. Kladiváři z West Hamu se doma utkali s Wiganem a již po deseti minutách vedli po dvou brankách Deana Ashtona 2:0. Těsně po přestávce snížil na rozdíl jediného gólu Zaki, ze strany hostý to však bylo vše. Výhru West Hamu sledoval z lavičky také český gólman Jan Laštůvka.

V utkání mezi Sunderlandem a Liverpoolem to dlouho vypadalo, že se budou dělit body za bezbrankovou remízu. S tím se ale nechtěl smířit španělský kanonýr ve službách Reds Fernando Torres a v 83. minutě střelou k tyči z 20 metrů propálil domácího gólmana, čímž rozhodl o vítězství liverpoolského týmu.

Anglická fotbalová liga, 1. kolo:
Arsenal - West Bromwich Albion 1:0 (4. Nasri), Bolton Wanderers - Stoke City 3:1 (34. Steinsson, 41. Davies, 45. Elmander - 90. Fuller), Bolton Wanderers - Stoke City 3:1 (34. Steinsson, 41. Davies, 45. Elmander - 90. Fuller), Everton - Blackburn Rovers 2:3 (45. Arteta, 64. Yakubu - 22. Dunn, 66. Cruz, 90. Ooijer), Hull City - Fulham 2:1 (23. Geovanni, 82. Folan - 8. Seul), Middlesbrough - Tottenham Hotspur 2:1 (71. Wheater, 86. Mido - 90. Huth vlastní), West Ham United - Wigan Athletic 2:1 (3.a 10. Ashton - 47. Zaki), Sunderland - Liverpool 0:1 (83. Torres).

Reklama