Hlavní obsah

Do tváře típnutá cigareta může přijít fotbalistu Bartona draho

NEWCASTLE

Na fotbalového průšviháře Joeyho Bartona z Newcastlu vypadl kostlivec ze skříně. Bývalý spoluhráč Jamie Tandy jej zažaloval za incident z prosince 2004, při němž Barton v dobrém rozmaru uhasil hořící cigaretu o jeho obličej. Tandy tvrdí, že mu tím zhatil kariéru.

Článek

"Důsledkem útoku pana Bartona utrpěl náš klient velkou psychickou újmu a takové poškození zdraví, že mu to znemožnilo prosadit se ve fotbale na vrcholové úrovni," řekl deníku The Guardian právník Matthew Clayton. Podle něj se bude Tandy u soudu domáhat u soudu odškodného i za ušlý zisk.

Tehdy osmnáctiletý hráč rezervy Manchesteru City se s Bartonem potkal na vánoční party celého klubu. Podle deníku Manchester Evening News se oba hráči neměli už v minulosti příliš rádi a Barton v nestřeženém okamžiku típl Tandymu do oka cigaretu.

Po poslední potyčce strávil 74 dnů ve vězení

I když skončil v nemocnici a na oko dva dny pořádně neviděl, stihl podle svědků Bartonovi na večírku ještě podpálit oblečené tričko.

Od incidentu se prý Tandyho drží smůla a začal pít. "Fotbal mě pak přestal bavit. Vedení City na mě tehdy tlačilo, abych nic nehlásil policii, že se Barton změní. Změnil, ale jen v tom, že pokaždé vzápětí provede něco jiného," řekl třiadvacetiletý fotbalista. Naposledy hrál šestou anglickou ligu a živí se mytím oken v továrnách.

Barton od té doby stihl několik potyček, po té poslední strávil 74 dnů dnů ve vězení.

Reklama

Související témata: