Hlavní obsah

Chelsea na úvod ligy smetla Portsmouth, Manchester United zaváhal

Fotbalistům londýnské Chelsea vyšel start nového ročníku Premier League. Úřadující vicemistr v neděli s přehledem porazil Portsmouth 4:0, čisté konto vychytal Petr Čech. Abgonlahor třemi góly během sedmi minut pomohl Aston Ville porazit 4:2 Manchester City, jehož městský rival United ztratil body po remíze s Newcastlem 1:1.

Článek

Chelsea poprvé v Premier League vedl nový kouč Luiz Felipe Scolari, v základní sestavě nechyběly posily Bosingwa a Deco. V útoku Pompey se představil bývalý útočník Liverpoolu Crouch.

Nabuzení domácí šli rychle do vedení. Už ve 12. minutě Ballack přiťukl Joe Coleovi, který střelou do protipohybu nedal Jamesovi šanci. Za čtvrt hodiny už byl rozdíl ve skóre dvougólový. Gólman hostí nedosáhl na centr Bosingwy a Deco vrátil míč před branku. Nicolas Anelka, který nahradil v základní sestavě zraněného Drogbu, hlavou zvýšil.

V nastavení prvního poločasu navíc nastřelil Joe Cole ruku Distina a Frank Lampard přidal třetí gól. S platem 151 000 liber týdne nejlépe placený hráč v Evropě si počkal na pohyb Jamese a s přehledem poslal míč na druhou stranu. Chelsea výborně pracovala hvězdná záloha a soupeř těžko hledal cestu k brance Petra Čecha. Londýňané si tříbrankové vedení v klidu pohlídali, dvě minuty před koncem navíc z pětadvaceti metrů vyučil Jamese Portugalec Deco.

Obhájce titulu Manchester United bez zraněného Cristiana Ronalda hostil Newcastle a překvapivě inkasoval jako první. Ve 22. minutě si na roh naskočil Obafemi Martins a prudkou hlavičkou skóroval. Gólu nezabránil ani na brankové čáře stojící Scholes. Domácí vyrovnali o dvě minuty později. Prudký centr Giggse tečoval za záda jinak výborného Givena Darren Fletcher. V 74. minutě trefil Vidić po rohu břevno, gól už ale diváci neviděli. Obhájce titulu tak ztratil body hned v prvním kole.

Aston Villa přivítala Manchester City, gól v prvním poločase diváci neviděli. Domácí poslal do vedení ve 47. minutě John Carew. Norský internacionál hlavou využil centr Ashleyho Younga. Hosté vyrovnali v 64. minutě, penaltu proměnil Elano. Dlouho se ale neradovli, v 69. minutě poslal domácí opět do vedení Gabriel Agbonlahor. Stejný hráč dvěma góly během následujících sedmi minut završil hattrick a dokonale uzemnil soupeře. V předposlední minutě už jen korigoval Corluka.

Anglie - 1. kolo:
Chelsea - Portsmouth 4:0 (12. J. Cole, 26. Anelka, 45. Lampard z pen., 89. Deco), Aston Villa - Manchester City 4:2 (69., 74. a 76. Abgonlahor, 47. Carew - 64. Elano z pen., 89. Corluka),  Manchester United - Newcastle 1:1(24. Fletcher - 22. Martins).

Reklama