Hlavní obsah

Sunderland získal na hostování Djibrila Cissého

SUNDERLAND

Fotbalisty Sunderlandu posílí francouzský útočník Djibril Cissé. Sedmadvacetiletý hráč bude v Anglii až do konce sezóny hostovat z Olympique Marseille, a naváže tak na své působení v Liverpoolu z let 2004-06. Francouzský klub to ve středu oznámil s tím, že se dolaďují již jen finanční podrobnosti transferu.

Článek

Cissé se vrací do severní Anglie, kde se jeho kariéra zadrhla. V říjnu 2004 totiž při utkání na hřišti Blackburnu utrpěl zlomeninu lýtkové i holenní kosti a od té doby začal pomalu zapadat do průměru. V přípravě na mistrovství světa 2006 si navíc nohu zlomil znovu a ani přestup do Marseille jej do bývalé formy nevrátil.

Součástí hostování by neměla být klauzule o případném přestupu. "Řekl nám, že chce oživit svou kariéru a zkusit něco jiného, přesto si však nemyslím, že by byla jeho kariéra v Marseille nutně u konce," řekl prezident francouzského klubu Pape Diouf.

I v Marseille se totiž Cissé ocital stále častěji jen na lavičce náhradníků a vypadl také z francouzské reprezentace. Za tu zatím odehrál 37 zápasů a vstřelil devět branek.

Reklama

Související témata: