Hlavní obsah

Beckham: Pro sebevědomí je dobře, že jsme neprohráli

Ve slavném Wembley ve středu při souboji s českou reprezentací angličtí fotbalisté neoslnili, fanoušci i tisk je zahrnuli kritikou, ale slavný záložník David Beckham ani po remíze 2:2 skepsi nepropadl. Hráč Los Angeles Galaxy ale zároveň ví, že se Anglie musí do zářijového startu kvalifikace o mistrovství světa výrazně zlepšit, pokud v ní nechce zažít zklamání jako loni, kdy se nedostala na evropský šampionát.

Článek

Beckham neviděl výkon Anglie tak černě. "Teprve se dáváme dohromady před kvalifikací. Víme, že můžeme hrát o dost lépe a doufám, že to v prvním utkání proti Andoře potvrdíme. Ve středu bylo důležité, že jsme neprohráli a dokázali vydřít aspoň remízu," řekl Beckham po utkání.

Jako by za sebou ani neměl utkání, v němž Anglie zůstala hodně dlužna pověsti týmu hvězd, z kterého jde hlavně na posvátné půdě ve Wembley strach. Ani Beckham neoslnil, i když ve své silné disciplíně - standardních situacích - ukázal svoji třídu. Těsně před poločasem posadil míč z rohu přímo na hlavu Wese Browna, který zařídil první anglický gól.

PŘÍPRAVA ČESKO vs. ANGLIE NA SPORT.CZ
ON-LINEČesko - Anglie
REFERÁTVýhru Čechu sebral v nastavení Cole
TRENÉRBod z Anglie je vždycky úspěch
KAPITÁNÚspěšná premiéra, říká Ujflauši
SOUPEŘKouč výkon nezatracuje, Terry vnímá problém

"Vidím to všechno dobře, máme v týmu dobré hráče, dobrého trenéra a také dobrý realizační tým. Jde jenom o to, abychom získali sebedůvěru," uvedl třiatřicetiletý bývalý reprezentační kapitán, který stále bojuje o důvěru trenéra Fabia Capella.

Beckham si nepřipouští možnost, že by Anglie zopakovala kolaps jako v minulém kvalifikačním cyklu, v němž přišla o účast na mistrovství Evropy ve Švýcarsku a Rakousku. "Všichni věříme, že na mistrovství světa se dostaneme. Ale je před námi ještě dlouhá cesta. Když budeme tvrdě pracovat a držet při sobě, máme dobrou šanci. Je jasné, že nám nikdo mistrovství nezaručí," uvedl Beckham.

Reklama

Související témata: