Hlavní obsah

Bednář dal v Premier League první gól, prohru však neodvrátil

LONDÝN

Český fotbalový útočník Roman Bednář se v sobotu dočkal prvního gólu v anglické Premier League. Jeho proměněná penalta z předposlední minuty však West Bromwichi nepomohla odvrátit domácí prohru 1:2 s Evertonem. Nováček nejvyšší soutěže má po dvou zápasech na kontě dvě prohry.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář

Článek

Bednář stejně jako v úvodním kole na hřišti Arsenalu začal na lavičce náhradníků a do hry naskočil až 20 minut před koncem. V předposlední minutě pak hostující Neville zahrál rukou v pokutovém území a Bednář při penaltě nezaváhal.

Nečekanou prohru 0:1 na hřišti Fulhamu dnes utrpěli fotbalisté Arsenalu. Těm se v londýnském derby příliš nedařilo v útoku, kde pouze Adebayor nastřelil hlavou tyč. V obraně pak Gallas při rohovém kopu neuhlídal Hangelanda, který v pádu zařídil jedinou brankou zápasu výhru pro tým, který se v minulé sezoně zachránil před sestupem až v posledním kole.

V sestavě Arsenalu stále chyběl český záložník Tomáš Rosický, který se vrací do tréninku po dlouhodobém zranění podkolenní šlachy.

Ve dvou utkáních dnes padlo rozhodnutí až ve čtvrté minutě nastavení. Liverpool otočil zápas s Middlesbrough a výhru 2:1 mu zajistil kapitán Gerrard střelou z hranice pokutového území. Další z nováčků Stoke si pak v posledních sekundách zajistil vítězství 3:2 nad Aston Villou. O rozhodující branku se po dlouhém autu postaral hlavou Sidibe.

Francouzský útočník Cissé se předvedl jako vynikající posila a Sunderlandu hned ve svém prvním utkání po příchodu z Marseille zajistil vítězství 2:1 nad Tottenhamem. V sestavě poražených se neobjevil bulharský střelec Berbatov, kterého trenér Ramos k utkání nenominoval údajně proto, že kvůli neustálým spekulacím o odchodu narušuje atmosféru v týmu.

ANGLIE - 2. kolo:
Blackburn - Hull 1:1 (38. Roberts - 40. Garcia), Liverpool - Middlesbrough 2:1 (86. Carragher, 90.+4 Gerrard - 70. Mido), Newcastle - Bolton 1:0 (71. Owen), Stoke - Aston Villa 3:2 (30. Lawrence z pen., 80. Fuller, 90.+4 Sidibe - 63. Carew, 84. Laursen), Tottenham - Sunderland 1:2 (73. Jenas - 55. Richardson, 83. Cissé), West Bromwich - Everton 1:2 (89. Bednář z pen. - 65. Osman, 76. Yakubu), Fulham - Arsenal 1:0 (20. Hangeland).

Reklama

Související témata: