Hlavní obsah

Deco z přímého kopu zajistil Chelsea výhru nad Wiganem

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea i v druhém utkání anglické ligy vyhráli, když porazili Wigan těsně 1:0. O jedinou branku zápasu se již ve 4. minutě postaral z přímého kopu Portugalec Deco. Velkou zásluhu na výhře měl i český brankář Petr Čech, který předvedl čtyři těžké zákroky a znovu udržel čisté konto.

Článek

Chelsea nastoupila ve stejné sestavě, se kterou před týdnem rozstřílela Portsmouth 4:0. I tentokrát vstoupila do utkání velmi dobře. Již po čtyřech minutách hry zahrál přímý kop Deco a trefil přesně horní roh branky. Pro letní posilu z Barcelony to byl druhý gól v novém dresu.

Poté se začal prosazovat Wigan a Čech v brance Chelsea měl daleko více práce než v prvním zápase. Musel čelit hned sedmi přímým střelám i několika nebezpečným centrům. Nejtěžší chvíli mu domácí připravili v závěru, kdy Čech konečky prstů vytěsnil gólovou střelu Kapa.

Dvě branky brazilského záložníka Elana přinesly Manchesteru City výhru 3:0 nad West Hamem. O třetí zásah se postaral devatenáctiletý útočník Sturridge. Všechny góly padly v druhé půli, kdy už hosté hráli bez vyloučeného záložníka Nobleho.

V sestavě Manchesteru se již objevila nová posila belgický obránce Kompany, ovšem zároveň domácí přišli o kapitána Richardse. Anglický reprezentant se na začátku druhé půle srazil hlavou s protihráčem a po dlouhém ošetřování musel být odnesen ze hřiště na nosítkách. Prohru svého týmu sledoval z lavičky český brankář Jan Laštůvka.

Premier League - 2. kolo:
Wigan - Chelsea 0:1 (4. Deco), Manchester City - West Ham United 3:0 (69. a 76. Elano, 65. Sturridge).

Reklama

Související témata: