Hlavní obsah

Sbalil jsem míč a šel na penaltu sám, líčí svůj premiérový gól Bednář

První gól ve slavné fotbalové Premier League už na kontě má, přesto není český legionář ve službách West Bromwich Albion Roman Bednář až tak úplně spokojený. „To proto, že hrajeme jen na jednoho útočníka a já zatím pouze střídám. A i branku jsem vstřelil Evertonu z penalty, takže proto jen poloviční spokojenost,“ svěřoval se Bednář v rozhovoru pro Sport.cz po prohraném domácím utkání (1:2) s Evertonem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Roman Bednář se už v Premier League zapsal mezi střelce.

Článek

Start do Premier League jste měli jako nováček mimořádně obtížný. Nejprve utkání na Arsenalu, ve druhém kole domácí duel s Evertonem, takže dvě těsné prohry asi žádnou paniku v klubu nevyvolaly…

Vzhledem k dost těžkému rozlosování vládne klid, i když pravdou je, že minimálně tři body už jsme na kontě mít mohli a také jsme s nimi počítali. Hrajeme sice hezky, ale až příliš opatrně.

Narážíte tím na sestavu jen s jedním útočníkem, k níž se trenér Mowbray v úvodu soutěže uchýlil?

Pochopitelně, protože třeba právě Everton jsme přehrávali, soupeři míč moc nepůjčovali, ale co to bylo platné, když nedáváme góly. Everton vypadal, že neumí kopnout do balónu, ale stačily mu tři protiútoky a vstřelil nám dvě branky.

Vy jste v samém závěru prohru West Bromwich alespoň zmírnil. Sice z penalty, ale i takový gól se počítá.

Jenže body nepřinesl, takže i proto je má radost z premiérové trefy v Premier League jen poloviční.

Dost překvapilo, že jste šel na penaltu právě vy. U střídajícího hráče to nebývá zvykem…

Já se nikoho neptal. Poté, co jsem si narazil míč s Chrisem Bruntem a Nevill ve vápně zahrál dost nešťastně rukou, jsem prostě balón sebral a šel penaltu kopat. Nikdo neměl šanci mně míč sebrat. Věřil jsem si, protože v loňské sezóně jsem se postavil ke dvěma pokutovým kopům a oba proměnil.

Dost možná, že jste si prvním gólem v nejvyšší soutěži řekl o stále místo v sestavě…

Záleží na trenérovi, který zatím preferuje hru s pěti záložníky a jen jedním útočníkem. Ale já se nevzdávám, budu dřít a o své místo v sestavě se dál rvát.

Zdůvodnil vám trenér, proč dává přednost Millerovi, když se na vás jako střídajícího hráče snáší chvála? Na Arsenalu jste přišel na posledních dvacet minut a podle anglického tisku jste hru svého týmu oživil, vnesl do ní jednoduchost a tah na bránu, proti Evertonu váš výkon oceňovali novináři také …

I on kvitoval, že jsem třeba na Arsenalu Gallase několikrát prohnal, ale už před sezónou mně jasně řekl, že Miller dostává přednost za to, co odváděl v přípravě. Odmakal jsem ji sice také poctivě, ale zatím se na trávník vždy dostávám jen na dvacet minut. Není ale všem dnům konec, do základu se proderu.

Podobný vzkaz byste asi měl poslat i do Čech, kde se o vaší nominaci do národního týmu hodně debatuje…

O reprezentaci si mohu říci jen tím, že se dostanu do základní sestavy ve svém klubu a začnu dávat v Premier League góly. První už jsem vstřelil a věřím, že i další přijdou. Jsem pozitivně naladěný člověk, takže nic nevzdávám a o nominaci budu bojovat dál. Dočetl jsem se, že už před přípravným zápasem v Anglii jsem se objevil v širším reprezentačním kádru, což pro mě představovalo velký impuls a výzvu. Takže teď budu doufat, že si mě nový trenér Petr Rada vybere, až začnu za West Bromwich pravidelně hrát.

Mimochodem – jak velký rozdíl mezi druhou anglickou ligou a Premier League, kterou jste okusil vždy po dvaceti minutách?

Na hodnocení je moc brzy, ale třeba rozdíl v rychlosti pociťuji. Stejné je to s chybami, jichž se dopouštíme. V Premier League soupeř téměř každou okamžitě potrestá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články