Hlavní obsah

Čech poprvé kapituloval, Chelsea jen remizovala s Tottenhamem

LONDÝN/PRAHA

Poprvé v novém ročníku anglické Premier League kapituloval brankář Petr Čech. Jeho Chelsea v nedělním utkání 3. kola jen remizovala v městském derby s Tottenhamem 1:1. Tottenham získal první bod v sezóně. Šanci jít do čela nevyužil Liverpool, který remizoval 0:0 na hřišti Aston Villy.

Článek

Ve 12. minutě zkoušel chytrý lob Lampard, gólman Tottenhamu Gomes vyškrábl s vypětím všech sil na roh. Chelsea byla podle očekávání aktivnější, z dobré pozice pod tlakem střílel nad Anelka a za okamžik orazítkoval z dálky břevno Essien. Hosté na Stamford Bridge nevyhráli od únoru 1990, vítězný gól Spurs tehdy vstřelil legendární Gary Lineker.

V neděli byli ale v totální defenzívě, kterou překonal po rohu ve 28. minutě Juliano Belletti. Brazilský bek pohotově usměrnil do sítě roh Deca. Tottenham ale dokázal z náhodné akce vyrovnat. V nastavení prvního poločasu se míč od nohou Lamparda odrazil do běhu Darrena Benta a gólman Petr Čech poprvé v sezóně kapituloval.

Po přestávce z rychlého útoku těsně minul levou tyč Tottenhamu domácí bek Ashley Cole. Tottenham se po přestávce nenechal tolik zatlačit do defenzívy jako v úvodu, Chelsea nedokázala vstřelit vítězný gól. Nejlepší pozici měl v závěru Kalou, mezi tři tyče nezamířil.

Vydařený návrat do barev Manchesteru City, který oznámil příchod argentinského olympijského vítěze Pabla Zabalety , má za sebou Shaun Wright-Phillips. Bývalý záložník Chelsea přispěl dvěma góly k výhře 3:0 v Sunderlandu. Skóre otevřel v nastavení první půle Ireland.

Šanci jít do čela soutěže nevyužil Liverpool, který remizoval 0:0 na hřišti Aston Villy. V Premier League tak už není žádný stoprocentní tým. Už po 26 minutách skončil duel pro španělského mistra Evropy Torrese, který s nataženým svalem pravého stehna odkulhal do šatny. Kouč Rafa Benitéz navíc nemohl počítat se službami kapitána Gerrarda, kterého čeká operace třísel.

V 73. minutě mohl rozhodnout hostující Robbie Keane, z brejku ale neměl dostatek klidu k zakončení. Zápas skončil bezbrankovou remízou, Liverpool se tak bodově dotáhl na vedoucí Chelsea.

Anglie - 3. kolo:
Chelsea - Tottenham 1:1 (28. Belletti - 45. Bent), Sunderland - Manchester City 0:3 (50. a 58. Wright-Phillips, 45. Ireland), Aston Villa - Liverpool 0:0.

Reklama

Související témata: