Hlavní obsah

Keegan přeci jen odchází od Newcastle United

NEWCASTLE

Kevin Keegan rezignoval na funkci kouče fotbalistů Newcastle United, přestože jeho odchod ještě ve středu vedení anglického klubu vyvracelo. Bývalý nejlepší evropský fotbalista a později kouč anglické reprezentace vydržel na lavičce Newcastlu pouze osm měsíců.

Článek

Ve čtvrtečním prohlášení oznámil sedmapadesátiletý odborník, že už nemá na výběr. Nespokojen byl především s tím, že nemá dostatečný vliv na přestupovou politiku klubu. "Hodně jsem pracoval na tom, abych našel s vedením cestu vpřed. Bohužel to však bylo nemožné. Můj názor je ten, že trenér musí mít právo vést tým a klub by ho neměl šidit," uvedl Keegan.

Z Newcastlu odešel přes trenérův odpor minulý týden do Aston Villy James Milner, historicky nejmladší autor gólu v Premier League, a do kádru se nepodařilo získat vyhlédnuté posily. V novém ročníku anglické ligy patří Newcastlu se čtyřmi body ze tří zápasů 11. příčka.

Keegan už na lavičce Newcastlu působil v letech 1992 až 1997, od té doby se zde vystřídalo dalších šest hlavních trenérů. V lednu se na žádost vedení Keegan vrátil z trenérského důchodu a nahradil odvolaného Sama Allardyceho.

Reklama

Související témata: